آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

علائم میگرن و درمان آن

شاید همه مردم حداقل یک بار در عمر خود دچار سر درد شده‌اند و طعم تلخ درد آن را چشیده‌اند. اما در این میان افرادی هستند که حداقل در ماه دو بار سر دردهایی همراه با استفراغ و تهوع دارند به طوری که این دردها زندگی آنان را مختل می‌کند.
در این نوع سر دردها زنان بیشتر درگیرند. البته این بیماری دردناک در بیشتر مواقع خطرناک نیست اما در تعداد اندکی منجر به سکته‌های مغزی می‌شود که باید با مراجعه به پزشک از بروز چنین اتفاق‌هایی جلوگیری کرد.

علائم میگرن

سردردهای میگرنی در سن بلوغ آغاز می‌شود و در سن بالای ۵۰ سال از بین می‌رود. سردرد میگرنی غالباً یکطرفه و ضربان دار است و حدود ۴ ساعت یا تا چند روز طول می‌کشد. دردهای میگرنی گاهی با حالت تهوع و استفراغ همراه است. اکثر افراد مبتلا به میگرن در زمان حمله سردرد دچار ترس از نور و صدا می شوند و تمایل دارند که در یک اتاق ساکت و تاریک استراحت کنند. در این حالت روشن کردن چراغ یا ایجاد صدای ناگهانی می‌تواند باعث بدتر شدن سردرد شود، سردردهای میگرنی بیشتر حالت ضربانی دارند.

 درمان میگرن

در درمان حمله‌های حاد یک سری مسکن‌ها نظیر ارگوتامین، ترکیبات تریب‌تان و مسکن‌های ساده نظیر استامینوفن، بروفن و دیگر مسکن‌ها تجویز می‌شود اما نباید در مصرف این داروها زیاده‌روی شود زیرا اگر بیمار ۲ یا ۳ بار در هفته این داروها را مصرف کند ممکن است بعد از چند مدت سردرد مقاوم شده و حتی الگوی سردرد تغییر کند و موجب ایجاد سردردی به نام سردرد دارویی شود.برای پیشگیری و کاهش حملات، داروهایی مانند والپرات سدیم، پروپرانول، نورتریپ تیلین و داروهای مشابه تجویز می‌شود و در افرادی که دچار سردردهای مکرر و شدید که باعث اختلال در عملکرد روزانه شغلی می‌شوند داروهای مشابه توصیه و تجویز می‌شود.
در سنین بالا مصرف مسکن‌های زیاد ممکن است باعث حملات قلبی و سکته‌های مغزی یا آسیب‌ کلیه‌ها شود. بنابراین یکی از بهترین کارها در درمان سردردهای حاد میگرنی، استراحت در یک محیط آرام و تاریک است.

منبع : باشگاه خبرنگاران

 

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان