آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

علائم دیسک کمر

بیماری دیسک کمر معمولا از دهه سوم به بعد ایجاد می‌شود، البته در زنان جوان، دیسک جوانی هم دیده می‌شود، ولی بسیار نادر است. قابل ذکر است که دیسک جوانی در مهره‌های کمر ایجاد نمی‌شود و در مهره‌های پشتی (قسمت بالای مهره‌های کمری) در اثر ضربه اتفاق می افتد و با توجه به اینکه در حدود سن۲۰ سالگی پدیده پیر شدن برای دیسک وجود ندارد و به اصطلاح دژنره نشده است و از سن ۲۰ سالگی به بعد کم کم آب دیسک‌ها کم می‌شود و امکان شکننده شدن آنها و ترک‌های موجود بیش‌تر می‌شود. هر چه سن بالاتر رود، احتمال پیدا شدن دیسک زیادتر می‌شود. عوامل ژنتیکی نیز در پیدایش دیسک مطرح می‌باشد که در مواردی ممکن است تاثیرگذار باشد.

علائم بیرون زدگی دیسک کمر:

معمولا بیماری دیسک کمر با دردی در ناحیه کمر شروع می‌شود. در مراحل اولیه این درد فقط در کمر ایجاد می‌شود و به جاهای دیگر زیاد انتشار نمی‌یابد و اگر به آن توجه نشود و این فشارها ادامه پیدا کنند، به علت این که قسمت مرکزی مهره‌ها بیرون زدگی پیدا می‌کند و روی ریشه عصب فشار می‌آورد، آزردگی ریشه عصب به وجود می‌آید و به دنبال آن درد و سایر عوارض ایجاد می‌شود. این درد می تواند به باسن، پشت پا تا پایین پا و زانوها و مچ پا و حتی انگشتان امتداد باید قسمت‌های درگیر و میزان و نوع درد و انتشار آن به سطحی که دیسک در رفته است و به محل فشار روی ریشه‌های عصبی بستگی دارد.

راه های تشخیص بیرون زدگی دیسک کمر:

تشخیص در مرحله اول با شرح حال گرفتن از بیمار و معاینه دقیق همراه می‌باشد و در معاینه از روش‌های مختلف استفاده می‌شود که شامل معاینه رفلکس‌ها و معاینه حس و حرکت و حساسیت‌های موضعی و مانورهای خاص می‌باشد. این معاینات معلوم می‌کند که این دیسک فشار را به ریشه‌های عصبی وارد می‌کند یا نه. در مراحل بعدی تشخیص با پاراکلینیک می‌باشد که معمولا شامل آزمایشات مختلف و رادیوگرافی است.
MRI بهترین روش تشخیص می‌باشد. با دستگاه MRI نه تنها سطح در رفتگی دیسک، بلکه میزان در رفتگی و میزان فشار وارده به عصب را نیز می‌توان اندازه‌گیری کرد و مجموعه‌ی اعمال بالا به پزشک نشان می‌دهد که آیا بیمار نیاز به عمل جراحی دارد یا نه، و آیا بیمار با روش‌های درمانی غیر تهاجمی مانند فیزیوتراپی ، ماساژ درمانی و دارو درمانی قابل درمان است یا خیر.

ماساژ درمانی:

یکی از عمده ترین دلایل ایجاد بیماری و از دست رفتن سلامت بدن، فشارهای عصبی و استرس می باشند. فشار زندگی روزمره ، تاثیری زیان بخش بر سلامت جسمی ما دارد. به علاوه ما هر روز در تماس مستقیم با آلاینده ها، آلودگی هوا ، مواد افزودنی و نگهدارنده در خوراکی ها و زندگی شهری هستیم . فشارهای عصبی به انواع و اقسام راه ها ، زندگی ما را تحت تاثیر قرار می دهند و سبب بروز بیماری های جسمی می شوند. انواع سردرد و میگرن ، انقباض ناحیه گردن ، کمردرد، سوءهاضمه ، ضعف سیستم ایمنی ، فشار خون بالا ، ناراحتی های پوستی و سرما خوردگی های مقطعی همه و همه از جمله عوارض فشارهای عصبی می باشند.

در بازتاب درمانی ماساژ، جسم به عنوان یک پیکره متحد درمان می شود نه به عنوان مجموعه ای از علائم و دربردارنده سلامت هم جسم و هم روح می باشد. با این روش می توان بیماری های ناشی از فشارهای عصبی را متوقف نمود.

درمانگر پیش از شروع درمان ، سابقه ای دقیق از بیمار تهیه می کند. او راجع به کلیه نکاتی که به شما و سلامت و سابقه بیماری هایتان، حتی عادت خواب و شیوه زندگی ، تغذیه و شرایط احساسی شما مربوط باشد، سوال کرده و نتایج را با دقت یادداشت می کند. درمانگر با توجه به این یادداشت می تواند بر نوع درمان مناسب شما به عنوان یک فرد ، متمرکز شود.

آنگاه باید در حالت آرامش، به راحتی دراز بکشید.گردن ، کمر و پاها باید از تکیه گاه مناسبی برخوردار باشند، بخصوص پاها در موقعیتی قرار داده شوند که درمانگر به آزادی بتواند روی آن ها کار کند.
قسمت های مختلف بدن ، معمولا در راست و چپ بدن تکرار می شوند و نقاط بازتاب نیز در همان سمت بدن ، در هر دو پا وجود دارند. بعضی قسمت ها ی بدن مثل قلب فقط در یک سمت بدن موجودند و در نتیجه فقط به یک پا مربوط می شوند. در مورد قلب ، فقط پای چپ باید ماساژ داده شود

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان