آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

طب سوزنی و کاربرد آن در درمان سکسکه

سکسکه یک پدیده‌ای است که بدون شک، همه ما طی زندگی خود با آن روبرو شده‌ایم. این هق‌هق‌های ناخودآگاه باعث نگرانی و در برخی موارد می‌تواند به شکل یک بیماری ظاهر شود.

با این حال، سکسکه هنوز یکی از اسرار پزشکی باقی مانده است و تا کنون، نقش و عملکرد دقیق آن شناخته نشده است. اصطلاح سکسکه به انقباضات ناخودآگاه و مکرر عضله دیافراگم و عضلات تنفسی بین دنده ای اشاره دارد.

سکسکه یک علامت است نه یک بیماری.

علل ایجاد سکسکه

  • مصرف زیاد غذا یا نوشابه‌های گازدار و بلع هوا
  • تغییر ناگهانی در دمای معده ناشی از مصرف آب سرد یا چای داغ یا سیگار
  • تحریک عصب واگ یا فرنیک توسط توده‌های در کبد و یا فشار به دیافراگم
  • بروز سکسکه در ضایعات مغزی، ضربه، تومورهای مغزی و یا در پی بی‌هوشی‌ها

عموماً سکسکه به طور خودبه‌خود بهبود می‌یابد و معمولاً در افراد مضطرب و دارای استرس بالا یا بعد از شنیدن خبرهای خوب یا ناراحت‌کننده رخ می‌دهد. در برخی موارد، مصرف داروها و سموم نیز می‌تواند عامل سکسکه باشد.

طب سوزنی و درمان سکسکه

شنیدن واژه طب سوزنی برای بسیاری از ما، تصور فرو رفتن تعدادی سوزن در بدن و استفاده از آن به عنوان درمان برای بیماری‌ها را به ذهن می‌آورد. این تصور نه تنها در میان عموم مردم، بلکه در سیستم درمانی و بهداشتی نیز، همیشه از طب سوزنی با نگرش مثبتی بهره‌مند نبوده است.

در حقیقت، طب سوزنی تا تنها چند سال پیش، به همراه سایر شاخه‌های طب مکمل، با احراز شرایط و ضوابط توسط وزارت بهداشت، به‌عنوان یک روش درمانی تأیید شده علمی مورد قبول قرار گرفته است و در درمان برخی از بیماری‌ها اثربخشی داشته است، از جمله درمان سکسکه.

با این حال، افرادی که تا کنون مجوز فعالیت در این زمینه دریافت کرده‌اند، بسیار محدود هستند و افراد دیگر از تخصص و تبحر کافی در استفاده علمی و صحیح از طب‌های مکمل برخوردار نیستند.

منبع:  آموزشی ها     تبیان     سلامتی

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان