آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

تاثیر درمانی طب سوزنی بر فلج صورت

فلج صورت

در طب غربي به فلج صورت اصطلاحاً فلج بل گفته مي شود. عصب صورت در يک طرف صورت بطور ناگهاني ملتهب و متورم مي شود و علت بروز اين وضعيت مشخص نمي باشد. اين مشکل فقط محدود به همين عصب باقي مي ماند. 85 درصد بيماران مبتلا به فلج صورت بطور کامل بهبود مي يابند اما اين بهبودي ممکن است مدت زمان طولاني طول بکشد (ممکن است نه ماه يا بيشتر طول بکشد تا عصب صورت دوباره کار طبيعي خود را از سر گيرد).

فلج عصب صورت یا فلج بل بیماری شایعی است که در اثر گرفتاری عصب صورت بوجود می آید. در این نوع فلج صورت تشخیص با مشاهده قابل انجام است غالبا یک طرف صورت فلج شده و عمدتا در هنگام خندیدن با انحراف صورت به سمت سالم تظاهر می کند.
انجام نوار عصب و عضله تشخیص را قطعی می کند. پیشگویی و تشخیص فلج عصب صورت با انجام نوار عصب و عضله امکانپذیر است در واقع وجود علائم خوب در شکل امواج ثبت شده در نوار عصب و عضله موید احتمال بهبودی قطعی بیمار است و وجود علائم شدید و بد در نوار عصب و عضله پیش بینی کننده بهبود نسبی و ناکامل و یا ضعیف عصب صورت خواهد بود.

درمان فلج صورت بل با طب سوزنی

مطالعات متعددی نشان داده است که طب سوزنی می تواند در درمان این بیماران نتایج بسیار خوبی داشته باشد. از همان روزهای اول بیماری همراه با درمان دارویی می توان از طب سوزنی استفاده نمود تا شاید بتوان احتمال عوارض طولانی مدت را کاهش و موفقیت را افزایش داد.

تجربه نشان داده است که طب سوزنی می تواند در بعضی از افراد که دچار عوارض طولانی مدت فلج بل شده اند نیز تاثیر خوبی داشته باشد. بیماریهای زمینه ای از جمله دیابت، فشار خون کنترل نشده، بیخوابی، اضطراب و نگرانی از دیگر عواملی هستند که اگر کنترل شوند می توانند روی ضریب موفقیت تاثیر مثبتی داشته باشند.

از نظر طب سوزني، فلج از هر نوعش که باشد بر اثر انسداد کامل جريان چي (QI) و خون ايجاد مي شود. ناگهاني بودن فلج در اين مورد نشان دهنده مورد تهاجم قرار گرفتن بدن از طرف باد مي باشد. پُف آلود بودن صورت و چشم ها اين تشخيص را تأييد مي کند. پوشش سفيد بر روي زبان و وجود نبض آهسته بيانگر آن است که سرما در ايجاد انسداد چي (QI) در اين مورد نقش دارد.  بنابراين هدف از درمان بايد آن باشد که باد و سرما را از بين برده و جريان خون و جريان چي (QI ) را تحريک نماييم.

منبع: دکتر مغاری متخصص طب سوزنی

مقالات مرتبط

روماتیسم مفصلی

فهرست مطالب1 2 روماتیسم مفصلی3 درمان روماتیسم مفصلی4 رژیم غذایی در آرتریت روماتوئید روماتیسم مفصلی روماتیسم مفصلی یا Rheumatoid arthritis

مطالعه »

تمرينات قدرتي

فهرست مطالب1 2 –  تقويت عضله چهار سر ران (کوادريسپس)3 4 تقویت عضله پشت ران (همسترينگ)5   تقويت عضلات داخل

مطالعه »
مشاوره رایگانمشاوره رایگان