آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

رگ‌ به ‌رگ شدن و درمان

42282b77c08709d07a2fbf948ffbc299رگ‌ به ‌رگ شدن عضلات وقتی اتفاق می‌افتد که تو فشار زیادی به یکی از عضلاتت بیاوری یا آن را بیش از حد بِکِشی (مثلاً موقع برداشتنِ یک وزنه یا جسم سنگین). به نظر می‌رسد اگر قبل از انجام این‌جور فعالیت‌ها بدنت را گرم نکنی، گردش خون در داخل ماهیچه‌ها به مقداری که باید برسد، نمی‌رسد و احتمال این عارضه را زیاد می‌کند. همچنین بعضی از بچه‌های ورزشکار ممکن است یک مدتی ورزش را کنار بگذارند و بعد دوباره شروع کنند، این‌جور وقت‌ها هم احتمال رگ‌ به ‌رگ شدن عضلات وجود دارد.

این مشکل معمولاً بعد از آسیب‌هایی مثل پیچ خوردن قوزک پا به‌وجود می‌آید. این‌جور اتفاقات بیشتر موقع ورزش‌ می‌افتد، اما حتی وقتی در سفر یا در حال بازی هستی هم ممکن است زمین بخوری و مچ دست یا پایت رگ ‌به‌ رگ شود.

اولین جمله‌ای که این‌جور مواقع باید به ذهنت برسد این است: ایست! حرکت نکن. به هیچ عنوان موقع رگ‌ به ‌رگ شدن نباید عضو آسیب‌ دیده را حرکت دهی. در عوض بلافاصله به یکی از بزرگ‌ترهایت اطلاع بده تا اگر لازم شد، تو را پیش دکتر ببرد.

بعضی وقت‌ها درد آن‌ قدر شدید است که نمی‌توان تشخیص داد عضو رگ ‌به ‌رگ شده و یا شکسته است. در بعضی موارد حتی لازم می‌شود به اورژانس بروی.

اقدامات درمانی رگ‌ به ‌رگ شدن

اولش دکتر نگاهی به عضو آسیب‌دیده خواهد انداخت تا بررسی کند که آن قسمت از بدنت ورم کرده و تغییر رنگ داده است یا نه، و شاید خیلی آرام آن ناحیه را لمس کند تا ببیند که پوستت سرد است یا گرم. اگر مچ پایت رگ‌ به ‌رگ شده باشد، دکتر از تو می‌پرسد که می‌توانی روی آن بایستی یا نه. بعضی‌وقت‌ها هم لازم است که عکس‌برداری اشعه ایکس انجام شود تا پزشک با نگاه کردن به عکس بفهمد که استخوانت شکسته یا مشکل به‌خاطر رگ‌ به ‌رگ شدن است.

اگر دچار رگ‌ به ‌رگ شدن عضلات شده باشی، دکتر برایت استراحت تجویز می‌کند! شاید هم مقداری داروی مُسَکِن برای مواقعی که درد زیادی داری به تو بدهد.

اما اگر مشکلات به رگ‌ به ‌رگ شدن باشد، احتمالاً باید مدتی از آتِل (یک‌جور وسیله شکسته‌بندی که برای ثابت نگه داشتن ناحیهآسیب دیده استفاده می‌شود) استفاده کنی یا عضو آسیب‌دیده را گچ بگیری. در این‌جور موارد هم برای کاهش درد داروی مُسَکِن تجویز می‌شود.

نکته دیگری که دکتر به تو خواهد گفت این است که تا وقتی خوب خوب نشدی از بازی و ورزش خبری نیست!

مهمترین کار این است که به دستورالعمل‌های دکتر و حرف‌های پدر و مادرت گوش دهی. همچنین نکات زیر را به‌خاطر داشته باش:

• به بدنت، مخصوصاً اندام آسیب‌دیده استراحت بده. تا جایی که می‌توانی سعی کن آن را حرکت ندهی.

• در اولین روز بعد از رگ‌ به ‌رگ شدن از یخ یا بسته‌های کُمپرس سرد بر روی اندام آسیب دیده استفاده کنی. اما باید حواست به این نکته باشد که یخ یا کمپرس را به ‌مدت طولانی روی عضو قرار ندهی، بلکه حدود 10 تا 20 دقیقه آن را بگذاری و بعد برداری، سپس چند دقیقه بعد دوباره این کار را تکرار کنی. همچنین یخ را به‌طور مستقیم با پوستت در تماس قرار نده. می‌توانی یخ را در یک حوله یا پارچه تمیز بپیچی و بعد آن را روی پوستت بگذاری. یخ باعث می‌شود که ورم ناحیه آسیب دیده کمتر شده و باد نکند.

• اگر دکتر برایت آتل یا باندِ کشی تجویز کرد، حتماً طبق دستورالعمل از آن استفاده کن. این کار فشار مشخصی به اندام وارد کرده و از ورم کردن آن جلوگیری می‌کند. اما باید حواست باشد که باند را بیش از حد محکم نبندی، زیرا این کار جلوی گردش راحت خون را می‌گیرد و ممکن است باعث ایجاد درد و مشکل شود.

• عضو رگ‌ به ‌رگ شده را بالا نگه‌دار. بهتر است آن عضو بالاتر از قلبت قرار بگیرد. برای این کار می‌توانی از یک بالش استفاده کنی. بالش را زیر عضو قرار بده و آن را بالا ببر، این کار از متورم شدن آن جلوگیری می‌کند.

بعد از یک روز دکتر به‌ تو خواهد گفت که می‌توانی برای تسکین درد عضلانی‌ات از کمپرس گرم هم استفاده کنی. این کار با استفاده از یک کیسه آب گرم یا یک حوله داغ انجام می‌شود. البته حتماً باید با نظارت و کمک یک بزرگ‌تر این کار را انجام دهی تا اندامت را بیش از حد گرم نکنی یا خدای نکرده آن را نسوزانی.

اگر دستتآسیب دیده است، بهتر است انگشترها و سایر وسایل زینتی را از دستت خارج کنی تا گردش خون در دستت بهتر شود، از پوشیدن لباس خیلی تنگ هم خودداری کن. همچنین می‌توانی برای کاهش درد ناشی از رگ‌ به ‌رگ شدن از داروهای مُسَکِنی که دکتر تجویز می‌کند استفاده کنی. این عارضه معمولاً طی 3 یا 4 هفته خوب می‌شود، شاید هم حتی مقداری طولانی‌تر شود. در طول این مدت باید دستورالعمل‌های دکتر را با دقت انجام دهی و از کارهایی که ممکن است دوباره باعث ایجاد مشکل و آسیب شود، دوری کنی.

وقتی حالت خوبِ خوب شد، اجازه خواهی داشت که دوباره به کارها و ورزش‌های مورد علاقه‌ات بپردازی.

برای مطالعه ” درمان کمردردهای التهابی با ورزش ” کلیک کنید .

مقالات مرتبط

پی آرپی

پی آر پی (PRP)

فهرست مطالب1 مشاده فیلم آموزشی پی آر پی زانو2 کاربرد های پی آر پی3 مزایای  پی آر پی:4 5 معایب 

مطالعه »
مشاوره رایگانمشاوره رایگان