فهرست مطالب
ماساژ درمانی نیز از دیگر روش های موثر در بهبود کمردرد است. البته باید توجه داشت این کار از سوی فردی متخصص، ورزیده و آشنا به علوم پزشکی انجام شود که قادر به تشخیص صحیح و بررسی عکس یا سی تی اسکن بیمار باشد.
در برخی موارد فتق شدید، دیسک یا تنگی کانال نخاع، ماساژ می تواند خطرناک یا عارضه دار باشد و نباید انجام شود. بنابراین بررسی گرافی (عکس) یا ام. آر. آی بیمار قبل از انجام ماساژ ضروری است.
انجام همزمان طب سوزنی و ماساژ در مواردی می تواند به سریعتر شدن روند درمان کمک کند.
گرم نگه داشتن موضع، استفاده از کیسه آب گرم و قراردادن جریان آب گرم روی کمر روزانه برای حدود ۱۵ ۱۰ دقیقه نیز می تواند کمک کننده باشد.
استفاده از چسب های مخصوص حاوی مواد گیاهی ضد درد از جمله منتول در موضع درد نیز می تواند به شل شدن عضلات و کاهش درد بینجامد.
تغییر شیوه زندگی نیز از نکات بسیار مهم دیگر است.
استفاده از توالت فرنگی، پرهیز از دوزانو نشستن یا ایستادن به مدت طولانی، استفاده از کفش مناسب، استفاده از تشک طبی، پرهیز از بلند کردن اجسام و استراحت کافی، از جمله این نکات است.
طب سوزنی و کمردرد
طب سوزنی می تواند نقش مهمی در کاهش یا برطرف نمودن کامل کمردرد داشته باشد. همچنین می تواند از شکل گیری کمردرد مزمن در آینده جلوگیری کند. تحقیقات نشان می دهد که طب سوزنی به بدن کمک می کند تا بتواند با تولید استروئیدهای طبیعی موجب کاهش التهاب در سیستم مهره ای و با تحریک آزادسازی اندورفین باعث کاهش شدت کمردرد شود. بسیاری از افراد با استفاده از این روش نیاز کمتری به مصرف داروهای ضددرد خواهند داشت که این خود موجب کاهش تجربه عوارض جانبی ناشی از این داروها می شود.