آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

درمان کمر درد با غذا

سوء تغذیه (نرسیدن مواد مغذی خاص) نیز می تواند آغازگر درد کمر باشد. در مورد درمان کمر درد با غذا باید بگوییم آنچه باعث کمردرد می شود، این است که عضلات ناحیه کمر و ستون فقرات ضعیف عمل می کنند. در واقع مواد غذایی، ارتباط مستقیمی در توانمند کردن عضلات اطراف ستون فقرات و عضلات موجود در ناحیه کمر دارند، که به برخی از آنها اشاره می کنیم.

پروتئین ها

پروتئین ها نقش بسیار موثری در تقویت و قدرتمندی عضلات و درمان کمر درد با غذا ایفا می کنند. افرادی که از منابع پروتئین مانند: لبنیات، گوشت و به ویژه حبوبات (پروتئین گیاهی) استفاده نمی کنند، توانمندی عضلاتشان بسیار پایین است.

رنگدانه های گیاهی

این رنگدانه ها به رنگ بنفش، قرمز و زرد، در میوه ها و سبزیجات هستند و خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. هر چه مقدار آنتی اکسیدان های بدن بیشتر شود، عملکرد عضلات بهتر خواهد شد، زیرا عضلات برای سوخت شان از اسیدهای چرب استفاده می کنند و به همین دلیل، لزوم مصرف آنتی اکسیدان ها افزایش پیدا می کند و در درمان کمر درد با غذا موثر است.

ویتامین‌ها

ویتامین C و A نقش مهمی در عملکرد بهتر عضلات و پیشگیری از اسپاسم ناگهانی آنها دارند. بنابراین، مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین‌ها در برنامه غذایی روزانه بسیار مفید است و باید به آن توجه شود.

وقتی یک عضو از بدن ملتهب می‌شود، سلول‌های آسیب‌دیده رادیکال‌های آزاد تولید می‌کنند. این رادیکال‌ها ملکول‌هایی هستند که به سلول‌های سالم حمله می‌کنند و با آسیب زدن به آنها، موجب التهاب سلول و تولید رادیکال‌های آزاد جدیدتر می‌شوند. مصرف ویتامین E می‌تواند این چرخه را با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد، متوقف کند. مواد غذایی مانند سبزیجات مختلف، روغن زیتون و خشکبار حاوی ویتامین E هستند.

مطالعه‌ای جدید نشان داده است که حداقل در زنان مسن، کمبود ویتامین D می‌تواند ناشی از کمردرد باشد. این کمبود باعث دو برابر شدن احتمال بروز کمردرد در خانم‌ها می‌شود. محققان بیان کرده‌اند که نرمی استخوان ناشی از کمبود ویتامین D، احتمالا باعث انعطاف‌پذیری و کشش نامناسب ستون فقرات و در نهایت درد آن می‌شود. بنابراین، مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین D مانند کره، تخم مرغ و روغن کبد ماهی می‌تواند از بروز کمردرد جلوگیری کند.

چربی‌ها

در درمان کمر درد با غذا نوع چربی‌ای که مصرف می‌کنیم در پیشگیری یا تشدید درد کمر موثر است. هر چقدر اسیدچرب رژیم غذایی ما اشباع‌تر باشد، عضلات ما نسبت به اکسیداسیون حساس‌تر و نسبت به حرکات ناگهانی ضعیف‌تر عمل می‌کنند.
به همین دلیل توصیه می‌شود که در رژیم غذایی روزانه ترجیحا به جای مصرف گوشت‌های پرچرب مانند گاو و گوسفند بیشتر از گوشت‌های سفید استفاده کنید تا از بروز این اسپاسم‌های ناگهانی جلوگیری کنند. غذاهای فرآوری‌شده نیز از آنجا که همگی (حتی تن ماهی) حاوی روغن و اسیدهای چرب اشباع هستند، می‌توانند سبب ضعیف شدن عضلات شوند و بهتر است مصرف‌شان را به حداقل ممکن برسانیم.

پتاسیم و منیزیم

عناصر مغذی مختلف می‌توانند به ریلکس شدن عضلات کمک کنند. به‌عنوان مثال، پتاسیم و منیزیم دو عنصر مغذی هستند که می‌توانند به بازگشت عضلات به حالت طبیعی کمک کنند. وقتی عضله منقبض می‌شود، این مواد مغذی عضله را مجددا به حالت اول بازمی‌گردانند.

افرادی که از منابع پتاسیم مانند مرکبات، قارچ و سیب‌زمینی استفاده می‌کنند، کمتر دچار گرفتگی عضله می‌شوند. همچنین، وجود منیزیم در رژیم غذایی نیز مهم است، زیرا می‌تواند جلوی اسپاسم (گرفتگی) ناگهانی عضلات در ناحیه پشت و کمر را بگیرد. سبزیجات به‌خصوص اسفناج و جعفری از منابع منیزیم هستند، بنابراین می‌توانید در درمان کمردرد با غذا از آنها بیشتر استفاده کنید.

امگا 3

منابع امگا 3 می‌توانند نقش مهمی در پیشگیری و درمان کمر درد داشته باشند، زیرا امگا 3 یک اسیدچرب ضدالتهاب است. گاهی التهاب عصب و عضلات سبب درد می‌شود و مصرف منابع امگا 3 می‌تواند در پیشگیری و کاهش درد کمر مهم باشد. البته امگا 3 فقط در ماهی وجود ندارد، بلکه تمامی سبزیجات سبز مانند سبزی خوردن ، کاهو، گردو و سایر مغزهای گیاهی نیز از منابع خوب این اسید چرب هستند.

قندها

هر چه میزان قندهای ساده در رژیم غذایی ما بیشتر باشد، احتمال این که به درد کمر مبتلا شویم بیشتر است. وقتی قندهای ساده وارد بدن می‌شوند، ذخایر عضلانی گلیکوژن را تامین می‌کنند و اضافی آنها در بدن به چربی تبدیل می‌شود. این به این معنی است که به جای این که عضلات ما منبع پروتئین باشند، مقدار زیادی چربی درون آنها تجمع می‌یابد. چربی می‌تواند قدرت عضلانی را تحت تاثیر قرار داده و باعث شود عضله در شرایط مختلف، واکنش‌های مناسبی از خود نشان ندهد. به همین دلیل، مصرف قندهای ساده در مقادیر بالا مضر است. بنابراین، برای درمان کمردرد با غذا، از مصرف بیش از حد قندها اجتناب کنید.

برخی از مواد غذایی و گیاهان که در درمان مفید می باشند، به شرح زیر هستند:

عناب

عناب سرشار از ویتامین ث بوده و مهم ترین خواص دارویی آن تب بر، آرام بخش، نرم کننده سینه، کاهش دهنده فشار خون با غذا و بیماری هایی مانند کمردرد ، آسم، کمی حافظه، سرفه، زخم دهان، بیماری های کبد و کلیه، سوزش گلو و گرفتگی صدا و … است.

غوره

آب غوره درمان کننده پا درد و کمر درد می باشد . برای معالجه می توان به مدت ده روز آش آبغوره مصرف نمود. البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت باید اجتناب کرد.

کاسنی

جوشانده گل های این گیاه به همراه بنفشه، گل گاو زبان و پرسیاوشان برای علاج درد کمر با غذا و پشت درد مفید است.

روغن پامچال

اگر منشاء درد کمر، اسپاسم عضلانی یا مربوط به عصب سیاتیک باشد، روغن پامچال یکی از منابع عالی در کاهش این التهاب خواهد بود.

برای مطالعه بیشتر درمان کمر درد کلیک کنید.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان