آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

درمان شکستگی دنده

تقریباً 40٪ از قربانیان صدمات، آسیب‌های مختلفی در قفسه سینه دارند. صدمات قفسه سینه به طور معمول به دو دسته بسته و نفوذی تقسیم می‌شوند. صدمات بسته به دلیل وارد شدن فشار ناگهانی یا فشار مثبت اتفاق می‌افتند. تصادفات خودرو، سقوط و ضربه به قفسه سینه از علل اصلی صدمات بسته هستند. اگرچه صدمات بسته در قفسه سینه رایج هستند، اما تشخیص محدوده صدمه مشکل است، زیرا علائم ممکن است کلی و غیر قطعی باشند و بیماران ممکن است تا زمانی که عوارض ظاهر نشود، به دنبال درمان نباشند.

صدمات نفوذی در هنگام ورود جسم خارجی به قفسه سینه ایجاد می‌شوند. عوامل شایع صدمات نفوذی شامل زخم‌های ناشی از گلوله یا چاقو است.

اگر شکستگی دنده باعث ایجاد زخمی عمیق یا اختلال در تنفس شود، ممکن است باعث بروز مشکلات تنفسی در مصدوم شود، مگر اینکه درمان شکستگی دنده را بلافاصله آغاز کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت در کلینیک امید می‌توانید با شماره 09128444990 تماس حاصل نمایید.

علائم

۱. علائم و نشانه‌های شوک:
شوک یکی از عوارض جدی صدمات قفسه سینه است. علائم شوک ممکن است شامل ضعف عمومی، تعریق بیش از حد، پوست سرد و مرطوب، ضربان قلب سریع و ضعیف، کاهش فشار خون و آشفتگی ذهنی باشد.

۲. درد شدید در ناحیه شکستگی دنده:
مصدوم ممکن است به یک درد تیز در ناحیه شکستگی دنده احساس کند، و این درد با تنفس یا سرفه بیشتر شود.

۳. علائم و نشانه‌های خونریزی داخلی:
صدمات قفسه سینه ممکن است باعث آسیب به اعضای داخلی مانند ریه‌ها و کبد شود. علائم و نشانه‌های خونریزی داخلی ممکن است شامل خون‌ریزی از دهان و کبودی شدید در اطراف آن باشد.

۴. زخم باز در دیواره سینه:
در صورت شکستگی دنده، ممکن است یک زخم باز در دیواره سینه وجود داشته باشد که باعث آسیب به بافت‌های داخلی سینه می‌شود.

۵. مشکلات در تنفس:
صدمات مختلف در قفسه سینه می‌توانند منجر به مشکلاتی در تنفس شوند، از جمله دشواری در تنفس، درد در هنگام تنفس و تنگی نفس.

۶. تغییر در الگوی تنفس:
ممکن است یک طرف سینه در حین تنفس به سمت داخل حرکت کند و در حین بازدم به سمت خارج برود، که با الگوی طبیعی تنفس متفاوت است.

۷. خون‌ریزی و کبودی دور دهان:
مصدوم ممکن است در هنگام سرفه خون بالا بیاورد و اطراف دهانش کبود شود.

۸. علائم خفگی:
در برخی موارد، صدمات قفسه سینه می‌توانند علائم خفگی را ایجاد کنند، که شامل ضیق نفس، سرگیجه، ضعف عمومی و آب‌سیاهی در دید می‌شود.

 کمک های اولیه

۱-دست مصدوم را روی شکستگی گذاشته و آن را از سینه آویزان کنید.

۲-اگر شکستگی دنده توام با ایر عوارض باشد ابتدا باید مجرای خروج هوا (زخم سینه) بوسیله ی گاز وازلین گرفته شود ،سپس دنده ها بی حرکت گردند.

۳-اگر شکستگی دنده جراحت به همراه داشت مصدوم را با برانکار و هر گونه بصورت عادی به بیمارستان برسانید.

مسکن دوز بالا مصرف کنید تا درد کم شود: مسکن هایی چون ایبوپروفن، ناپروکسن و استامینوفن. در صورت عمل نکردن این مسکن ها، از دکتر خود بخواهید تا مسکنی دیگر به شما تجویز کند. کیسه یخ را به مدت ۲۰ دقیقه، چند بار در روز، روی قفسه سینه قرار دهید تا درد کم شود.

نفس های عمیق بکشید تا احتمال ابتلا به ذات الریه کم شود، خطری که دنده شکسته را بیش از حد تهدید می کند.

درمان شکستگی دنده و کاهش درد آن

در هنگام درمان شکستگی دنده، از پزشک خود بخواهید که در صورت لزوم از توده‌های عصبی برای کاهش درد استفاده کند. این توده‌ها معمولاً مواد بی‌حس کننده را به صورت تزریقی ارائه می‌دهند تا دردهای شدید را تسکین دهند.

به‌هیچ وجه قفسه سینه را بانداژ نکنید. فشار بانداژ باعث می‌شود تا تنفس عمیق را نتوانید انجام دهید و احتمال ابتلا به عفونت ریه‌ها را افزایش می‌دهد. بنابراین، توصیه می‌شود قفسه سینه را بانداژ نکرده و به آزادی تنفس خود اجازه دهید.

هر نوع شکستگی استخوان را جدی بگیرید . در مراقبت از آن جلوگیری کنید .

برای آشنایی با نقش بازپروری و فیزیوتراپی در درمان شکستگی استخوان روی لینک کلیک کنید

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان