در این مطلب توضیحاتی در خصوص یکی از شایع ترین بیماری های عصر حاضر و درمان آن با طب سوزنی ارائه می شود. دردهای سیاتیکی که ناحیه کمر و پاها را دردناک می سازد و به علت آزردگی عضلات ناحیه کمر یا فتق دیسک مهره های کمری که لایه غضروفی میان مهره های پشت دچار آسیب می شود.
عواملی نظیر ضربه، حمل بار سنگین، خم کردن یا چرخش ناگهانی حین حرکات سریع و سنگین ورزشی ایجاد می شود، از فراوان ترین ناراحتی های مبتلا به افراد جامعه و از بیشترین علل مراجعه به مطب پزشکان می باشد.
سیاتیک یک درد بسیار شایع است که معمولا ناشی از فتق دیسک کمری است و سبب تحریک و فشار بر روی ریشه ی عصبی مربوط می شود ولی ممکن است به ندرت ناشی از فشار مستقیم یک ضایعه استخوانی کوچک یا التهاب استریل (غیرعفونی) باشد. بیمار از درد در ناحیه پشت یا باسن شاکی است و در مواردی نیز درد به ناحیه زیر زانو انتشار پیدا میکند.
درد عصب سیاتیک با دراز کشیدن به حالت طاق باز بهتر و با ایستادن، نشستن یا سرفه که منجر به افزایش فشار داخل کانال نخاعی می شوند افزایش میابد. بسته به ریشه عصبی درگیر درد سیاتیک، بی حسی، گزگز، مورمور یا نقایص حرکتی و تغییرات رفلکسی ممکن است در پا وجود داشته باشند
اثر طب سوزنی بر روی روند درمان سیاتیک می تواند بسیار سریع و چشمگیر باشد . در حقیقت می توان گفت سیاتیک یکی از بیماری های بوده که در طول تاریخ سبب شهرت طب سوزنی شده است . طب سوزنی با تاثیرات تسکین دردی , شل کننده عضلانی و ارام بخشی که دارد می تواند با سرعت بالای سبب بهبودی بیمار گردد. البته باید به این نکته اشاره کرد که بیمار باید دستورات قبل و بعد از درمان درد سیاتیک را کاملا رعایت کند تا بیماری دوباره عود نکند, مثل روش بلند شدن از حالت دارزکش,تقویت عضلات کمر , رانندگی و …. .