آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

درمان دیسک گردن باکایروپراکتیک (درمان دستی)

کایروپراکتیک دیسک گردن با وارد کردن نیروی ناگهانی به مفصل انجام می‌شود و در این روش، مفصل بیشتر از دامنه حرکتی خود جابجا می‌شود، که منجر به احساس راحتی بیمار می‌شود. این تکنیک روش‌های مختلفی دارد، اما متأسفانه برخی افراد به این کار جابجایی دیسک تبلیغ می‌کنند. در این حالت، تنها مفصل گردن کمی جابجا می‌شود و احساس راحتی به بیمار داده می‌شود. انجام جابجایی کایروپراکتیک در دیسک حاد گردنی ممنوع است، زیرا بیش از حد دامنه حرکتی مفصل را افزایش می‌دهد و ممکن است مضر باشد. با توجه به احتمال سکته مغزی و آسیب نخاع، بسیاری از متخصصین با انجام این کار بر روی گردن مخالفت می‌کنند. روش‌های بی‌خطری برای جایگزینی روش‌های کایروپراکتیک وجود دارد. در صورت بروز سرگیجه و سردرد، اختلال تعادل، دوبینی پس از جابجایی مهره گردنی، بیمار باید حتماً بستری شده و تحت درمان داروهای ضد انعقاد قرار گیرد.

استئو پاتی درمانی است که برای ارزیابی، درمان و پیشگیری از طیف وسیعی از بیماری‌ها و مشکلات فیزیکی استفاده می‌شود. پزشک متخصص استئوپاتی، از ترکیبی از حرکات، کشش‌ها، ماساژ بافت نرم و تکنیک‌های درمان دستیبر روی عضلات و مفاصل استفاده می‌کند تا عملکرد آن‌ها را بهبود دهد، درد بیمار را تسکین دهد و همچنین روند بهبودی را تسریع بخشد.

کشش گردن در درمان دیسک

یکی از روش هایی که در درمان دیسک های ناحیه گردن کاربرد دارد کشش است. کاربرد کایروپراکتیک در درمان دیسک گردن در صورت تبحر در انتخاب نحوه و زاویه کشش و میزان کشش اعمالی در نتیجه درمان موثر است.

انواع کشش

  1. کشش دستی گردن
    کشش دستی می‌تواند در ناحیه گردن اعمال شود. این نوع کشش معمولاً توسط متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی قبل از اعمال درمان اصلاح زاویه ستون فقرات بکار می‌رود.
  2. کشش مکانیکی گردن
    این نوع کشش توسط دستگاه و با نظر متخصص در زاویه مشخص و میزان مشخص که به دستگاه داده می‌شود اعمال می‌شود. در این نوع کشش، میزان کشش اعمالی قابل انتخاب و اندازه‌گیری بوده و کشش بصورت طولانی‌تری اعمال می‌شود. این روش امکان اعمال کشش بر روی مهره‌های خاص کمری و گردنی را دارد و با کشش مهره‌های خاص، امکان کاهش فشار روی مهره‌های خاص کمری ایجاد شده و بهبود بیماران مبتلا به دیسک کمری و گردنی مشاهده می‌شود.

این نکته مهم است که هیچ دستگاهی به تنهایی برای درمان دیسک کافی نیست و انجام روش‌های دیگر مانند استفاده از حمایت‌های کمری و گردنی، انتخاب ورزش، به کارگیری روش‌های اصلاح ستون فقرات توسط متخصص توانمند و در موارد خاص دارو درمانی لیزر و… در نتیجه، درمان بسیار موثر است.

نکات مهم قبل از درمان دیسک کمری و گردنی با کمک کشش

۱- ارزیابی بیمار توسط پزشک و تشخیص محل دیسک و مشکلات ناشی از آن: ممکن است پزشک از MRI,EMG (الکترومیوگرافی نوار عصب و عضله)برای ارزیابی بهتر بهره بگیرد.

۲- بکارگیری روش های درمان دستی و اصلاح راستای ستون فقرات توسط متخصص طب فیزیکی و توانبخشی. بررسی و اصلاح ساختار کف پا زانو و لگن و تجویز کفی طبی در صورت لزوم.

۳- انتخاب روش های همراه با کشش مانند فیزیوتراپی و ورزش درمانی توسط پزشک متخصص.

۴- مشاوره تغذیه در صورت لزوم.

تعداد جلسات درمانی دیسک گردن

تعداد جلسات درمانی باید توسط متخصص مشخص شود. معمولاً نتیجه مطلوب بین ۱۰ تا ۲۵ جلسه حاصل می‌شود. در حین کشش، به دستورات فیزیوتراپیست توجه نمایید. پس از کشش، به آرامی از تخت پایین بیایید و از حرکات اضافی خودداری نمایید. با توجه به کاهش درد و احساس بهبودی پس از کشش، از انجام فعالیت بدون نظر پزشک و فیزیوتراپیست خودداری نمایید..

منبع : دکتر عادل باقر پور

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان