فهرست مطالب
دفاع شما در مقابل کمردرد
علائم قرمز را کنار بگذارید . به ندرت کمردرد بر اثر بیماری ای مانند عفونت کلیه یا حتی سرطان به وجود می آید . اگر مشکوک هستید که درد شما تأثیر جانبی مسائل پزشکی باشد ، اگر تب دارید ، اگر احیاناً تصادفی داشته اید با دکترتان تماس بگیرید .
ممکن است یک بسته نخودفرنگی فریز شده تورم یا درد را کم کند اما گرم کردن مطمئن تر است . چه با حمام گرم و چه پد گرم کننده ، ماهیچه های گرفته را شل می کند .(البته بستگی به میزان و شدت و زمان درد نیز دارد در برخی موارد پزشک شما ممکن است کمپرس سرد را توصیه کند.)
از رختخواب بلند شوید
ماندن در رختخواب و ضعف همراه با گرفتگی عضله ، ضرر بیشتری نسبت به پیاده روی دارد . هر زمانی که می توانید فعالیت های منظم و کار سبک را دوباره آغاز کنید اما مراقب تمرینات سخت باشید ( یعنی کلاسهای طاقت فرسایی که دائماً در باشگاه به سر می ببرید ) اگر حرکات باعث ایجاد درد در شما می شوند ( بین میزان ۰ تا ۱۰ بیش از ۵ می باشد ) قبل از اینکه دوباره فعالیت را آغاز کنید ، چند ساعتی یک بالش زیر زانوهای تان قرار دهید و به پشت بخوابید
پیاده روی
سعی کنید آهسته ، طولانی مدت و روان پیاده روی کنید که عضلاتتان کشیده و مفصلهایتان براحتی حرکت نماید.
ارامش بگیرید
زمانیکه درد مانع بهبود سریع شما می شود باعث می شود زودتر سرپا شوید . اولین قوطی ای که باز می کنید استامینوفن است . ( که عوارض جانبی ندارد ) اگر مشکل گوارشی ندارید و فکر می کنید درد شما عضلانی است می توانید ضد التهاب قوی ای مانند ایبوپروفن را امتحان کنید .و در صورت ادامه درد به پزشک خود مراجعه کنید.
صبر داشته باشید
اغلب افراد در ۷ روز اول بهبود قابل ملاحظه ای می یابند . ( در طول ۶ هفته کمردرد در ۹۰ درصد افراد از بین می رود ) اگر ظرف چند هفته بهتر نشدید و این درمانها جواب نداد ، نزدیک متخصص کمر مانند طب فیزیکی یا ارتوپدی بروید که بتواند اگر کمردرد معمولی و نه چندان مهمی داشته باشید و یا حتی پیچیده تر از آن را تشخیص بدهد و درمان مورد نیاز را به شما توصیه نماید..
در گذشته استراحت جزو درمانهای کمردرد بوده است و به همین دلیل افراد مبتلا به کمردرد را برای هفتهها و حتی ماهها به بستر میفرستادند تا دردشان کاهش یابد
اما حالا معلوم شده که استراحت در بستر بیشتر از یک تا دو روز برای کمردرد نه تنها فایدهای ندارد بلکه مضر هم میباشد، زیرا این کار در دراز مدت به دلایل زیر باعث طولانی شدن کمردرد میشود:
· کمر و قسمتهای دیگر بدنتان انعطاف پذیری خود را از دست می دهند.
· عضلات واستخوانهای شما ضعیف میشوند.
· آمادگی جسمانیتان را از دست میدهید.
· افسرده میشوید.
· حساسیتان به درد افزایش می یابد و درد را بیشتر احساس میکنید.
· هر چه که مدت بیفعالیتی شما بیشتر شود بازگشت شما به وضعیت طبیعی و معمول سختتر و سختتر میشود.
هدف این است که حرکت کنید وتمرینات توصیه شده توسط پزشکتان را انجام دهید.
به طور آرام و مداوم سطح فعالیتتان را افزایش دهید. هر روز کمی بیشتر از دیروز حرکت و فعالیت را افزایش دهید. حرکاتی را که پزشکتان با توجه به علت کمردردتان ممنوع کرده است تا جایی که می توانید انجام ندهید.