آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

درمان ام اس (مالتیپل اسکلروز)

در حال حاضر از دو رويكرد درمان دارويي و غيردارويي در مقابله با اختلال شناختي در افراد استفاده مي‌شود. هنوز درمان دارويي كاملا موثري براي درمان اختلال شناختي در بيماران MS وجود ندارد. تحقيقات انجام شده اين مسئله را مطرح مي‌كنند كه داروهاي تعديل كننده بيماري مانند «اينترفرون‌ها» ممكن است از پيشرفت اين اختلال بكاهند و داروهاي ديگري از قبيل مهار كننده‌هاي مانند دونپزيل و ريواستيگمين نيز در اين زمينه به كار مي‌روند اما تاكنون شواهد محكمي مبني بر اثربخشي آنها در بدست نيامده است.

فیزیوتراپی

از فیزیوتراپی برای به دست آوردن عملکرد اولیه عضلات استفاده می شود. انجام بعضی تمرینات ورزشی و استفاده از تحریکات الکتریکی برای افزایش قدرت و توانایی حرکات در این موارد توصیه می گردد.

 کاردرمانی

در کاردرمانی به بیمار کمک می شود که مشکلات موجود در انجام کارهای روزمره اش را به نحو مناسبی اصلاح نماید. به عنوان مثال به بیمار توصیه می شود که از وسایل خاصی مثل وسیله گرفتن مداد ، شانه یا برس های مخصوص استفاده نماید. همچنین گاهی اوقات درمانگر به خانواده بیمار توصیه می کند که با ایجاد تغییراتی در خانه یا محل کار بیمار به وی کمک کنند تا راحت تر زندگی کند. بسیاری از بیماران مبتلا به ام اس که دچار سرگیجه و یا ضعف هستند نیاز به استفاده از توالت های مخصوص ، میله های مخصوص گرفتن و ریل های محافظ در حمام دارند.

 گفتاردرمانی

بسیاری از بیماران مبتلا به ام اس نیاز به گفتار درمانی دارند زیرا اختلال در صحبت کردن طبیعی آنها باعث می شود که کلماتی که به کار می بردند نامفهوم بوده و یا اینکه فاصله بین کلمات طولانی شده و بریده بریده حرف بزنند. متخصصین گفتار درمانی مشکل خاص هر بیمار را ارزیابی نموده و به او کمک می نمایند تا یاد بگیرند طوری حرف بزند که فهمیدن آن راحت تر باشد. همچنین برخی از تمرینات گفتاردرمانی برای بیمارانی که مشکل بلع دارند نیز سودمند است.

منبع : فیزیوکلینیک

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان