1- پردردی (هایپرآلجسیا) : مغز، پیام های درد را ظاهر می سازد و شدت دردهای فیبرومیالژی را مشخص می کند.
2- آلودینیا : آیا پوستتان نسبت به لمس دردناک است؟ فشار خفیف یا ماساژ ملایم بدن این درد را ظاهر می سازد. بسیاری از افراد این نوع درد را شبیه آفتاب سوختگی می دانند.
آلودینیا به سه شکل در بدن بیماران وجود دارد:
– لامسه : درد های فیبرومیالژی در اثر لمس کردن و یا ماساژ دادن پوست.
– مکانیکی : درد در اثر حرکت چیزی بر روی پوست.
– حرارتی : درد فیبرومیالژی در اثر سرما و یا گرمای کم.
3- درد مورمور (پاراستزیای دردناک): این احساس عجیب میتواند مانند حس خزیدن یا سوزش در بدن، سوزن زدن یا حتی بیحسی باشد. این نوع درد ممکن است در بیماریهای نوروپاتی محیطی، درمانهای شیمیایی، اماس و میگرن رخ دهد. بسیاری از داروها میتوانند به کاهش این نوع درد کمک کنند. همچنین، ویتامین B12، کرم کاپسایسین، ماساژ و طب سوزنی نیز میتوانند برای درمان دردهای فیبرومیالژی مفید باشند.
4- درد چاقو: این نوع درد شدید گاهی میتواند مانند چاقو زدن در بدن احساس شود. این دردهای فیبرومیالژی معمولاً نشانهای از وضعیت نگرانکنندهای هستند. در صورت احساس این نوع درد، بهتر است فعالیتهای خود را متوقف کرده و استراحت کنید. این نوع درد میتواند در قفسه سینه، شکم و یا هر نقطهای از بدن رخ دهد و به حدی شدید باشد که نفس کشیدن را برایتان دشوار کند. اما خوشبختانه، دردهای فیبرومیالژی معمولاً پس از چند دقیقه کاهش مییابند. برخی افراد ممکن است با قدم زدن این درد را کاهش دهند، اما هیچ درمان خاصی برای جلوگیری از این نوع درد وجود ندارد.
5- درد ناگهانی: بسیاری از ما با درد فیبرومیالژی مواجه شدهایم. این درد گاهی در نقاط مختلف بدن حرکت میکند و گاهی فقط در یک نقطه مشخص باقی میماند. اما اگر شما این بیماری را دارید، بسیار سخت است که بگویید کدام قسمت از بدنتان درد میکند.
6- درد جرقهزن: این نوع درد، باعث تشدید درد میشود. این درد ناگهان شدت میگیرد و مانند الکتریسیته میچرخد. این احساس معمولاً چند دقیقه طول میکشد. علت و راهحل برای جلوگیری از این نوع درد فیبرومیالژی هنوز مشخص نیست.
7- تحریک سریع اعصاب: برخی فعالیتها میتوانند شما را عصبانی کنند. این فعالیتها ممکن است باعث افزایش دردهای فیبرومیالژی، گاهی همراه با تهوع، سرگیجه و اضطراب شوند. این فعالیتها شامل موارد زیر میشود:
- صداهای تکراری، بلند، و ناخوشایند
- مواجهه با جمعیت زیاد، چراغهای راهنما و چراغهای چشمک زن
- مواجهه با موقعیتهای استرسزا مانند ترافیک، دعوا و گمکردن راه
هنگامی که احساس عصبانیت میکنید، بهتر است از آن موقعیت دور شده و آرامش خود را حفظ کنید، و اگر امکان دارد به مکانی آرام و آرامشبخش بروید.