بینی یکی از برجسته ترین و بارزترین عناصر صورت است.ظاهر بینی در ارتباط با سایر عناصر صورت تاثیر شگرفی در چهره شما دارد. بعلاوه بینی عملکرد حیاتی در ارتباط با عبور هوا و تنفس و تنظیم دمای هوا دارد.
تیغه بینی به صورت طبیعی در خط وسط قرار دارد و انحراف آن می تواند منجر به انسداد مجاری بینی و یا کجی شکل ظاهری آن شود. عمل جراحی زیبایی بینی را اصطلاحا رینوپلاستی و تصحیح انحراف تیغه بینی را سپتو پلاستی میگویند. این دو عمل معمولا به صورت توام انجام میگیرند.
جراحی بینی میتواند به دو روش باز و بسته باشد. تنها مزیت روش جراحی بسته بینی عدم وجود برش در پره وسط بینی است ولی دقت و نتیجه عمل جراحی بینی با روش باز بیشتر است، و در تصحیح انحراف بینی روش جراحی بینی باز از کارآیی کافی برخوردار است.
به دلیل منحصر بفرد بودن ساختمان و ظاهر بینی هر فرد ، درجراحی بینی بیش از هر عمل زیبایی دیگر بایست خصوصیات فردی بینی شما و تناسب آن با سایر عناصر صورت مد نظر باشد. در طراحی عمل جراحی بینی شما همواره سعی بر اینست که خصوصیات مثبت بینی شما حفظ شده و تنها مواردی که دچار عیب هستند اصلاح گردند.
باید توجه داشت که مهمترین عامل در حصول نتیجه جراحی بینی ، شکل اولیه بینی و کیفیت پوست آنست.
در حدود 5% موارد جراحی بینی ،ضرورت اصلاح مجدد وجود دارد ، که معمولا به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی قابل انجام است ، و اصطلاحا به آن روتوش بینی میگویند.
هیچ عمل جراحی بینی صددر صد ایده آل و بدون عیب نخواهد بود. اگر شما قادرید که بجای متمرکز شدن روی عیوب جزئی ،توجه خود را معطوف به میزان بهبودی حاصله نمائید، ازعمل خود احساس لذت و رضایت خواهید کرد. در غیر این صورت بهتر است از انجام عمل جراحی بینی صرف نظر کنید.
ريسكهاي جراحي بيني
انجام هر عملي ريسكهاي مخصوص به خود را دارد. اما در صورتي كه تمام شرايط استاندارد به دقت رعايت شود، ريسك اين جراحي را ميتوان به ميزاني بسيار كمتر از ريسك يك مسافرت جادهاي رساند. بديهي است ريسك جراحي در شرايط غيراستاندارد آنچنان بالا است كه پذيرش انجام آن را كاملا غيرمنطقي ميكند. اما دو خطر جدي در زمينه بيهوشي وجود دارد.
حساسيت فرد به داروهاي بيهوشي: در برخي افراد ممكن است واكنشهاي غيرمترقبهاي نسبت به داروهاي بيهوشي ايجاد شود. همانطور كه ممكن است، بدن يك فرد نسبت به آمپول پنيسيلين واكنش نشان دهد، داروهاي بيهوشي نيز ممكن است عوارض غيرقابل پيشبيني داشته باشند. اين مسأله از قبل قابل پيشبيني نيست ولي بايد تمام تمهيدات لازم در اتاق عمل وجود داشته باشد كه در صورت بروز واكنش يا حساسيت، داروهايي براي رفع حساسيت وجود داشته باشد و اگر پزشك از قبل خود را براي تمامي شرايط آماده كرده باشد، ريسك به حداقل خواهد رسيد.
خطر جابهجايي لوله بيهوشي: در طول عمل ممكن است لوله بيهوشي جابهجا شود يا ارتباط آن با بدن قطع شود كه در اينصورت اكسيژن وارد بدن نميشود و فرد دچار مرگ مغزي ميشود. براي جلوگيري از اين حالت، بيهوشي بايد توسط تيم مجرب انجام شود و در حين بيهوشي و حتي بعد از آن، وقتي بيمار در ريكاوري است، تمام علائم حياتي او با مانيتورهاي مخصوص بررسي شود، تا در صورت جابهجايي لوله، بوق دستگاه به صدا درآيد و پزشك از پايينآمدن ميزان اكسيژن خون آگاه شود. رعايت اين نكته خطرات بيهوشي را به حداقل ميرساند.
بيهوشي يا بيحسي موضعي: در قديم از داروهايي مثل گازهاي بوتان كه بسيار سمي و خطرناك است، براي بيهوشي استفاده ميشد، در نتيجه جراحان سراغ استفاده از روشهاي بيحسي موضعي رفتند، اما خود اين روش هم مشكلات فراواني داشت. اگر در حالت بيحسي موضعي، بيمار به حالت خواب عميق فرورود و تنفساش كم و دچار مشكل شود، ترشحات خوني كه داخل حفره دهان جمع ميشود (مقداري خون در جراحي از پشت بيني وارد حفره دهان ميشود) ممكن است به طور ناخودآگاه وارد ريه شود و خفگي ايجاد كند. اما امروزه بيهوشي با داروهاي جديد انجام ميگيرد كه اين داروها عوارض داروهاي قبلي را ندارند. علاوه بر اين لولهاي در ناي بيمار گذاشته ميشود كه ميتواند به ريه اكسيژن برساند. بنابراين تنفس بيمار بيمه ميشود و با حالت كاف (بالشتكي كه اطراف لوله وجود دارد و از هوا پر ميشود) ناي بيمار از ورود ترشحات خوني به داخل ريه مصون ميماند. بنابراين بيهوشي راه مطمئنتري است.
مراقبت های بعد از عمل جراحی بینی
1- تا وقتی به شما گفته نشده از فین کردن بپرهیزید و در صورت نیاز بینی خود را با دستمال کاغذی یا پارچه ای تمیز کنید.
2- در صورت نیاز پانسمان زیر بینی را با گاز استریل عوض کنید.
3- اسپلینت روی بینی و چسب روی بینی حدود یک هفته بعد عمل در مطب برداشته می شود به آن آسیب نزنید و آن را خشک نگه دارید.
4- از خوردن غذا هایی که جویدن طولانی می خواهد خودداری کنید. غیر این موضوع در هیچ موردی محدودیت غذایی ندارید.
5- بیش از حد معمول استراحت کنید و از ورزش و تماس جنسی خودداری کنید.
6- دندان هایتان را با مسواک نرم به ملایمت مسواک کنید و از دستکاری لب فوقانی بپرهیزید تا بینی بی حرکت بماند.
7- برای حداقل 10 روز از مکالمه تلفنی یا فعالیت اجتماعی بیش از حد بپرهیزید.
8- شما میتوانید صورت خود را بشویید ولی دقت نمایید پانسمان خیس نشود تا زمان برداشتن پانسمان از دوش تلفنی و وان برای استحمام استفاده کنید.
9- از لبخند زدن و خندیدن و حرکات بیش از حد صورت به مدت یک هفته اجتناب کنید.
10- به مدت یک هفته لباس هایی بپوشید که از جلو یا عقب بسته می شود از پوشیدن یقه اسکی و تی شرت و پولیور اجتناب کنید.
11- از قرار گرفتن در معرض آفتاب و لامپ های پر نور بپرهیزید. گرما باعث تورم می شود.
12- برای یک ماه از شنا بپرهیزید.
13- تورم بعد از عمل طبیعی است نگران نباشید این موارد در عرض دو یا سه هفته بهبود می یابد. رفع کامل تورم شش ماه زمان می خواهد.
14- کپسول سفالکسین و قرص سرماخوردگی بزرگسالان را هر شش ساعت مصرف کنید.
15- برای حداقل سه هفته عینک طبی یا آفتابی نزنید .
16- لنز های تماسی را می توان بعد از دو یا سه روز بعد عمل به کار برد.
17- پس از اینکه پزشک اسپلینت گچی روی بینی را بر داشت پوست را با آب و صابون می توان شست و این کار را می توان با ملایمت انجام داد. زمانی که بانداژ بر داشته شد می توان از لوازم آرایشی استفاده کرد و برای پوشاندن تغییر رنگ پوست از لوازم آرایش استفاده کنید.
18- شک نکنید اگر مشکلی دارید با مطب دکتر کاظمی تماس بگیرید.