افت جریان خون به کمتر از ۱۶ تا ۱۸ میلی لیتر در دقیقه به ازاء هر ۱۰۰ گرم بافت مغز نیز می تواند ظرف یک ساعت منجر به مرگ سلولی چه بیشتر و پیشگیری از عوارض و مشکلات شایع آینده در این بیماری خواهد شد.
سکته مغزی (CVA یا Stroke) به بروز حاد نقائص عصبی که بیش از ۲۴ ساعت طول بکشند و ناشی از ضایعه مغز در اثر اختلال جریان خون آن باشند، اطلاق می شود.
فهرست مطالب
توانبخشی سکته مغزی
توانبخشي سكته مغزي از آنجا که سکته مغزی بیماریست که عوارضی مختلف و متفاوتی در بخش های مختلف بدن ایجاد می کند ، توانبخشی این بیماری نیز باید توسط تخصصهای مختلف مرتبط و تحت نظارت و برنامه ریزی پزشکی صورت گیرد . متأسفانه در کشور ما توانبخشی معادل فیزیوتراپی در نظر گرفته می شود در حالی که فیزیوتراپی تنها در بخشی از حیطه ها تأثیر و قابلیت دارد و درمان بسیاری دیگر از عوارضی توسط تخصصهای دیگر قابل انجام خواهند بود . نظارت پزشک بر وضعیت بیمار و برنامه ریزی و هماهنگی در روند توانبخشی سبب بازدهی هر
درمان سکته مغزی
۱- فاز حاد(بلافاصله تا چندین روزپس از بروز بیماری)
۲- فاز تحت حاد و مزمن(پس از هفته اول تاچندین ماه پس از بروز بیماری)
در فاز حاد پس از بررسی های اولیه و مشخص نمودن نوع سکته و عوامل خطرزا، درمان ها معمولا” شامل پایدار نمودن وضعیت بالینی بیمار، استفاده از داروهای حل کننده لخته مانند rt-PA در موارد انتخابی، کاهش تورم بافت مغز در صورت وجود، تجویز داروهای ضد انعقاد یا ضد پلاکت، استفاده از داروهای محافظت کننده سلولی، انجام جراحی و رفع عوامل خطرزاری بیماری خواهد بود.
منبع : طب فیزیک و توانبخشی دکتر فروغ ، مرکز جامع اعصاب و روان آتیه