آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

توانبخشی سکته مغزی و عوامل موثربرآن

توانبخشی سکته مغزی

سکته مغزی  شایعترین علت ناتوانی می باشد با برنامه ریزی دقیق و توانبخشی تخصصی می توان پس از سکته مغزی به زندگی باز گشت غالبا نگرانی بیماران سکته مغزی از زندگی با وابستگی به دیگران است .در صورتیکه توانبخشی بیماران سکته مغزی در زمان مناسب شروع شود بیمار می تواند امید وار باشد که بدون وابستگی به دیگران به زندگی خود ادامه دهد و از زندگی خود لذت ببرد.لذا باید توجه داشت که زمان در سکته مغزی بسیار مهم است .در شرایط حاد ۶ ساعت اول پس از سکته مغزی بسیار بااهمیت است در صورتیکه قبل از شش ساعت از سکته مغزی درمان شروع شود درمان با موفقیت بیشتری همراه خواهد بود.پس از مرحله حاد و رسیدن بیمار به شرایط نسبتا پایدار برنامه توانبخشی برای بیمار حیاتی است .

توانبخشی بیماران سکته مغزی باید به طور صحیح و با گروه توانبخشی انجام شود. توانبخشی بیماران سکته مغزی شامل کاردمانی فیزیوتراپی گفتار درمانی مددکاری اجتماعی روانکاوی و…. می باشد که طبق برنامه متخصص طب فیزیکی و توانبخشی انجام می شود .

درمان سکته مغزی با کار تیمی و با برنامه ریزی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بطور صحیح قابل انجام می شود.مهمترین مشکلات بیماران سکته مغزی اسپاستیسیتی عضلات ،ناتوانی در حرکت دست و پا افتادگی شانه عدم کنترل ادرار و یا مدفوع ،درد بعداز سکته و اختلالات خواب می باشد .که هر کدام از این مشکلات نیاز به توجه ویژه دارد .عورارض ناشی ازافتادگی شانه با استفاده از اسپلینت مخصوص شانه و ورزش درمانی و دارو درمانی صحیح قابل درمان و پیشگیری است.

عوامل موثر بر میزان کیفیت درمان فیزیوتراپی بیماران سکته مغزی

-تاکید بر انجام تمرین (Exercise) طبق نظر فیزیوتراپیست

-آموزش صحیح تمرینات به بیمار و همراهان او طبق نظر فیزیوتراپیست

-درمان های دارویی طبق نظر متخصص مربوطه

-میزان همکاری بیمار

-تکرار تمرینات در منزل توسط بیمار  و با کمک خانواده

-انگیزه و اراده بیمار

-سن و وزن بیمار

-وجود یا عدم اختلالات عضلانی -اسکلتی و بیماری های مفصلی

-وجود یا عدم بیماری قلبی-عروقی,بیماری تنفسی و بیماری های دیگر

-زمان کافی و طولانی فیزیوتراپی

-میزان امید به زندگی

منبع :طب فیزیک و توانبخشی دکتر فرخانی  ، دکتر برزکار

مقالات مرتبط

اصول الکترومیوگرافی

الکترومیوگرافی مطالعه عملکرد عضله از طریق تحلیل سیگنالهای الکتریکی تولید شده حین انقباضات عضلانی است. EMG اغلب به طور نادرستی

مطالعه »
مشاوره رایگانمشاوره رایگان