آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

تشخیص و درمان نگهدارنده دیسک گردن

 تشخیص دیسک گردن

وقتی نشانه‌ها و علایم دیسک گردن نشان دهنده‌ی وجود مشکل هستند، باید بررسی‌های تکمیلی آغاز شود. بررسی‌های تصویربرداری مانند رادیوگرافی ساده، ام آر آی و نوار عصب اطلاعات بیشتری ارائه می‌دهند و با ترکیب این نتایج، تصمیم مناسب برای درمان گرفته می‌شود. درد گردن و سوزش بین دو کتف از علائم دیسک گردن است.

جراح مغز و اعصاب، درد گردن، سوزش بین دو کتف و احساس کاهش قدرت دست‌ها را از علائم دیسک گردن عنوان می‌کند و توصیه می‌کند که کاربران کامپیوتر و افرادی با مشاغلی که سرشان در یک وضعیت قرار دارد، با انجام ورزش‌های ایزومتریک گردن، از بروز دیسک گردن جلوگیری کنند.

دیسک گردن یک غضروف بین دو مهره مجاور گردن را شامل می‌شود. اثرات فشارهای مکانیکی و حرکات ایجاد شده، به تدریج باعث تغییراتی در دیسک گردن می‌شود که از حالت نرمال خود خارج و در نهایت ممکن است سبب بروز دیسک گردن شود.

علائم بیماری دیسک گردن شامل دو دسته علائم ناشی از فشار بر روی ریشه‌های عصبی و دوم فشار بر روی نخاع می‌باشد. علائم فشار بر روی ریشه‌های عصبی، از گردن و شانه به سمت اندامهای فوقانی منتشر می‌شود و شامل درد، احساس بی حسی و خواب رفتگی در دست می‌شود. برخی بیماران دچار احساس کاهش قدرت دستها می‌شوند و بعضی دیگر در اولین بار متوجه اختلال در حرکات ظریف دستها هنگام نوشتن می‌شوند.

درمان نگهدارنده دیسک گردن

درمان دیسک گردن با توجه به نکات ساده و جزیی می‌تواند موثر باشد. در بیرون زدگی دیسک، سیستم التهابی بدن فعال می‌شود و بدن به طور خودکار آن را خنثی می‌کند. بنابراین، دیسک گردن یک بیماری خودمحدودشونده است و با مداخلات بهینه سازی فرایند شغلی و وضعیت های مناسب هنگام کار، بهبود حاصل می‌شود.

برای کاهش فشار وارده بر روی گردن، بی حرکت نگه داشتن آن بسیار مفید است. برای این کار، گردن بندهای طبی وجود دارد. همچنین، تقویت عضلات و قوی تر کردن آن با مانورهای ورزشی می‌تواند به بهبود و بهبودی کمک کند.

منبع : دکتر عامری ، اداره کل تربیت بدنی

 

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان