آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

قولنج

قولنج چیست؟

به گفته یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، به دلیل اسپاسم و گرفتگی ناگهانی عضلات، در ستون فقرات، کتف، گردن، عضلات پا و قسمت‌های مختلف اسکلت بدن، دردی آنی، گذرا و تکرارشونده به وجود می‌آید که عامه به آن قولنج می‌گویند. اصطلاح قولنج یک اصطلاح یونانی است که از قدیم، عامه مردم به دردهایی که در مفاصل و ستون فقرات به صورت آنی و با حرکت ایجاد می‌شد قولنج می‌گفتند.

در طب مدرن، مفهوم قولنج به صورت علمی تعریف و جایگاه خاصی ندارد. اما به نظر می‌رسد که به دلیل اسپاسم و گرفتگی ناگهانی عضلات، در ستون فقرات، کتف، گردن، عضلات پا و قسمت‌های مختلف اسکلت بدن، دردی آنی، گذرا و تکرارشونده به وجود می‌آید که عامه به آن قولنج می‌گویند.

علل

عدم رعایت وضعیت صحیح هنگام انجام فعالیت‌های روزمره، به عنوان علت اصلی ابتلا به قولنج شناخته می‌شود.

انجام ورزش‌های کششی به میزان حداقل 2 تا 5 دقیقه در روز، کافی است تا فرد از ابتلا به این وضعیت در امان باشد.

قرار گرفتن فرد در وضعیت یکنواخت و طولانی، می‌تواند در ابتلا به قولنج مؤثر باشد. افراد باید دقت داشته باشند که بیش از یک ربع تا 20 دقیقه در یک وضعیت ثابت قرار نگیرند. همچنین، اگر ایستاده یا نشسته‌اند، باید به مدت یک تا 2 دقیقه تغییر وضعیت دهند و محل نشستن، کار و فعالیتشان را در حالت استاندارد قرار دهند تا از دردهای عضلانی و اسپاسم عضلانی کاسته شود.

اگر فردی در طول روز مرتباً درد را احساس کند و این درد به طور مداوم بیش از 3 روز طول بکشد و همراه با گزگز، مورمور و کرختی دست و پا باشد، باید حتماً به پزشک متخصص برای درمان مراجعه کند.

اگر فرد به طور آنی و به یکباره دچار قولنج شد و علائم گفته شده بالا را نداشت، می‌تواند به مدت 10 دقیقه دوش آب گرم بگیرد و ماساژ موضعی نیز داشته باشد، زیرا این کار برای دردهای آنی زیر 3 روز و بدون علامت می‌تواند مناسب باشد.

درمان قولنج

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی استفاده از پمادهای موجود در بازار را با تجویز پزشک مناسب می‌داند. در غیر این صورت، پمادها می‌توانند واکنش یا التهاب ایجاد کنند.

مقالات مرتبط

فیزیوتراپی تهران

فهرست مطالب1 ماهیت فیزیوتراپی2 ماهیت فرایندهای فیزیوتراپی3 بررسی (Assessment)4 تشخیص (Diagnosis)5 برنامه ریزی (Planning)6 مداخلات (Intervention)7 ارزیابی(Evaluation)8  ویژگی‌های فیزیوتراپی9 فیزیوتراپی(پیشگیری،

مطالعه »
مشاوره رایگانمشاوره رایگان