طبق پيشبيني سازمان بهداشت جهاني، اين بيماري در سراسر دنيا در حال افزايش است، اين در حالي است كه تا 20 سال گذشته به دليل نبود راهي براي اندازهگيري تراكم استخوان و درمان بيماري، وجود آن ناديده گرفته ميشد؛ اما امروزه از طريق دانسيتومتري ميزان تراكم استخوان قابل اندازهگيري است.مچ دست، ران و مهرههاي پشتي، شايعترين مناطق درگير پوكي استخوان هستند
چه افرادی دچار پوکی استخوان می شوند؟
افرادی که تراکم استخوان اولیه شان در سیر فیزیولوژی باشد. این که در سنی از دوران بین سی تا چهل سالگی ظرفیت استخوان سازی شان به حداکثر می رسد و اگر بتوانیم ذخیره استخوان را افزایش دهیم ,می توان بروز و ایجاد این بیماری را هم به تاخیر بیندازیم. خانم هایی که دچار این بیماری می شوند بعد از چهل و پنج سالگی که در معرض یائسگی قرار می گیرند و هورمون سازی آنها متوقف می شود دچار پوکی استخوان می شوند. از علل دیگر آن مسائل فیزیولوژی خانمها و مسائل تغذیه نوزادها است. جذب کلسیم تابع یک سری شرایطی است که باید در بدن وجود داشته باشد و یا فراهم شود. یکی از مواردی که به جذب کلسیم کمک می کند ویتامین D است و آمار و ارقام نشان می دهد که اکثرا دچار کمبود این ویتامین هستند.
خانمها نسبت به آقایان استعداد بیشتری برای پوک شدن استخوان دارند. مورد جدی دیگر بحث هورمونال است. زنان بعد از سنین یائسگی و بعد از قطع هورمون استروژن به شدت دچار پوکی استخوان می شوند و بعد از قطع قاعدگی و توقف هورمون سازی مستعدتر می شوند.
راه های جلوگیری از پوکی استخوان:
قرار گرفتن روزانه نیم ساعت در معرض نور مستقیم آفتاب برای تامین ویتامین D و مصرف روزانه یک الی دو لیوان شیر ,مشاوره با متخصصین فیزیوتراپی و انجام تمرینات مخصوص فیزیوتراپی, کنترل وزن و جلوگیری از چاقی و تغذیه مناسب ,از راه های جلوگیری این بیماری می باشند.