آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

آرتروزو ساييدگي مفاصل ودرمان آن با فیزیوتراپی

آرتروز به‌عنوان يكي از شايع‌ترين بيماري‌هاي مفصلي، ممكن است درهر سن و موقعيتي گريبا‌نگير افراد شود. اما آنچه پيش از رسيدن به اين مرحله اهميت دارد، رعايت نكاتي است كه مي‌تواند از فرسايش مفاصل پيشگيري كند. يكي از نقاطي كه بيش از همه در معرض ساييدگي استخوان و مفاصل قرار دارد، كف دست و انگشتان دست است كه اين مسأله در مورد زنان خانه‌دار كه به امور پخت و پز، شستشو، دوخت و دوز و نظافت منزل اهتمام بيشتري مي‌ورزند، شايع‌تر است. آرتروز گردن نيز جزو بيماري‌هاي نسبتا شايع مردان است. به همين بهانه، اين هفته برايتان چند حركت ورزشي براي كاهش دردهاي آرتروز انگشتان و كف دست و گردن در نظر گرفتيم كه با تمرين آنها به‌طور مستمر و منظم مي‌توانيد از وارد آمدن صدمات بيشتر به اين ناحيه جلوگيري و احساس آرامش كنيد…

ورزش های فیزیوتراپی ارتروز دست درخانه

قبل از شروع به ورزش

نكته قابل توجه اينكه براي انجام اين حركات اگر دست خود را در آب گرم غوطه‌ور كنيد، آسان‌تر و بهتر خواهد بود. نكته ديگر، توجه به ميزان توانايي فردي است. در غير اين صورت ورزش درحين اجرا موجب افزايش درد خواهد شد.

خم كردن انگشتان

ورزش‌هاي دست را با شل كردن عضلات دست آغاز كنيد. سپس انگشتان را به صورت صاف و نزديك به يكديگر نگه داريد. حالا بند اول و وسط انگشتان خود را خم كنيد. مچ و مفاصل دست را صاف و مستقيم نگه داريد. نرم و آهسته دست خود را به حالت اول برگردانيد. همين حركت را با دست ديگر تكرار كنيد. اگر مي‌توانيد حركت را چند بار براي هر دست تكرار كنيد.

مشت كردن دست

حركت را با نگه‌داشتن انگشتان در حالت كشيده و دور از هم آغاز كنيد. سپس انگشتان را به شكل مشتي نرم و آزاد مشت كرده وشست خود را بر روي باقي انگشتان قرار دهيد. مراقب باشيد كه انگشتان را محكم به يكديگر فشار ندهيد. نرم و آهسته به حالت اوليه باز گرديد.اين تمرين را براي هر دو دست انجام دهيد.

راه بردن انگشتان

كف دست خود را روي سطح صافي مانند ميز قرار دهيد به طوري كه انگشتان، اندكي با هم فاصله داشته باشند. انگشتان را يك به يك به سمت شست حركت دهيد. حركت را با بلند كردن و حركت دادن انگشت اشاره آغاز كرده و به ترتيب با ديگر انگشتان ادامه دهيد. طي انجام اين تمرين مچ دست و شست خود را ثابت نگه داريد. حركت را با دست ديگر خود انجام دهيد.

باز و بسته كردن انگشتان

انگشتان خود را تا جاي ممكن (بدون درد گرفتن) از يكديگر دور كرده و چند ثانيه به همين حالت نگه داريد. به نرمي، انگشتان را شل كرده و به يكديگر نزديك كنيد. دوباره به حالت اوليه برگرديد. اين حركت را با هر دو دست انجام داده و به تدريج تعداد دفعات آن را افزايش دهيد.

لمس نوك انگشتان

انگشتان خود را صاف نگه داريد. شست خود را درعرض كف دست خم كرده و با نوك آن برآمدگي پايين انگشت كوچك را لمس كنيد. اگر نمي‌توانيد شست را تا جايي كه اين محل را لمس كند، بكشيد تنها آن را تا جاي ممكن خم كنيد. سپس شست را به حالت اوليه برگردانيد. سپس يك يك انگشتان را به نوك شست رسانده و شكلي مانند O بسازيد. اين حركات را نرم و آرام انجام دهيد و پس از انجام حركت با تمام انگشتان، كل تمرين را با دست ديگرانجام دهيد.

منبع :طب فیزیک و توانبخشی دکتر دقاق زاده

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان